Saudi's voeren opnieuw luchtaanvallen uit in Jemen

In Jemen heeft de door Saudi-Arabië geleide Arabische coalitie opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van de Houthi-rebellen. De aanvallen vonden plaats rond elf uur onze tijd, amper één uur na het verstrijken van een vijfdaags staakt-het-vuren.
Volgens de VN volstond het bestand niet om overal noodhulp te verdelen.

Het staakt-het-vuren diende om hulp te bieden aan de bevolking in de regio's waar gevochten wordt. Volgens de speciale gezant van de VN voor Jemen is het bestand onvoldoende geweest om de noodlijdende bevolking te bevoorraden. Hij had dan ook gevraagd dat het bestand met vijf dagen verlengd zou worden, maar dat is dus niet gebeurd. De VN noemen de humanitaire situatie in Jemen "catastrofaal".

Het bestand was eerder al wel geschonden door gevechten op de grond, vooral in het zuiden van het land.

Een van de aanvallen was gericht tegen de omgeving van het presidentieel paleis, dat in handen is van de rebellen, de andere aanval viseerde een basis van de "special forces", soldaten die trouw zijn gebleven aan de vroegere president Ali Abdallah Saleh en die nu bondgenoten zijn van de Houthi's. 

Meest gelezen