Vliegtuig met twee mensen vermist in Litouwen

In de Baltische Zee zijn momenteel zoekacties aan de gang om een klein vliegtuig te lokaliseren. Het vermiste toestel had twee piloten aan boord. Dat hebben de Litouwse autoriteiten gemeld.

Litouwse schepen, militaire vliegtuigen en helikopters zijn momenteel op zoek naar het An-2 vliegtuigje van Poolse makelij. Het toestel was onderweg van Göteborg naar Klaipeda en gaf geen noodsignaal. Volgens lokale media hadden de piloten tijdens de laatste radiocommunicatie, een uur voor de voorziene landing, niet over moeilijkheden gesproken.

Beide piloten hadden meer dan veertig jaar vliegervaring en kenden het toestel bijzonder goed. Bovendien waren de weersomstandigheden goed. Het is niet uitgesloten dat het vliegtuig te kampen kreeg met een technisch probleem.