Werk van "Bollie en Billie"-striptekenaar voor het eerst onder de hamer

Het in Parijs gevestigde veilinghuis Artcurial brengt, op 23 mei, werk van Jean Roba onder de hamer. Roba (1930-2006) was de geestelijke vader van de stripfiguren Bollie (het jongetje) en Billie (de cocker-spaniel). Voor Roba is dit een postume primeur: voor het eerst wordt oorspronkelijk werk aangeboden van de man die in 40 jaar tijd 25 miljoen albums van "Bollie en Billie" verkocht.

Te koop zijn vier uiterst zeldzame tekeningen in kleur van de Brusselse striptekenaar. De tekeningen heten "Jeux olympiques" (Olympische Spelen), "Sunset garden", "Du vent dans les oreilles" (Wind in de oren) en "Des rails sur la maquette". De drie eerstgenoemde zijn gemaakt met waterverf en Chinese inkt en zitten "vol poëzie en humor", aldus Artcurial.

De aquarellen hebben elk een geschatte waarde van 30.000 tot 40.000 euro.

Op de stripveiling komt niet alleen Roba aan bod. Ook werken van Edgar-Pierre Jacobs (Blake en Mortimer), Morris (Lucky Luke) en André Franquin (Robbedoes, Guust Flater) worden aangeboden.