"Ik besef nog nauwelijks dat ik heb gewonnen"

De Belgische zangeres Anna Rune uit Sint-Niklaas heeft het programma "De beste singer-songwriter van Nederland" gewonnen. Ze haalde het van vijf andere kandidaten en mag nu op Pinkpop optreden. "Ik besef nog nauwelijks dat ik heb gewonnen", reageerde de jonge zangeres op haar overwinning.

"De beste singer-songwriter van Nederland" is een Nederlands televisieprogramma van de VARA , BNN en 3FM waarin dj Giel Beelen op zoek gaat naar Nederlands singer-songwritertalent. Maandagavond werd de laureaat van het vierde seizoen bekendgemaakt.

"Ik besef nog nauwelijks dat ik heb gewonnen", reageerde de Belgische finaliste Anna Rune toen ze uitgeroepen werd tot winnaar. Anna Rune is de artiestennaam van Anna De Volder. Ze is geboren in Sint-Niklaas, maar woont al een tijd in Rotterdam.

Anna Rune won de finale met het nummer "That's life". Ze haalde het van Ruben Annink, Okke Punt, Gerson Main, Airto en Nicolas Kanza. Bekende artiesten die de voorbije jaren hun doorbraak te danken hebben aan de populaire Nederlandse talentenjacht zijn Nielsen en Maaike Ouboter, maar zij wonnen de wedstrijd niet.

De komende weken wordt het bijzonder druk voor Anna Rune. Ze treedt niet alleen op op Pinkpop in Nederland, ze krijgt ook een plaats op de affiches van Sziget Festival en nog een viertal andere events in Nederland.