"We moeten meer boeken lezen, overal en altijd"

De 21-jarige Jakub Pavlovsky heeft een belangrijke missie in zijn leven. Hij wil meer mensen aan het lezen van boeken krijgen. Hij doet dat met behulp van originele foto's die aantonen hoe gemakkelijk het wel is om een boek open te slaan. "Lezen kan je altijd en overal", zegt hij.

Op BoredPanda vertelt de jonge Slovaak, die sinds enkele jaren in Tsjechië woont, meer over zijn initiatief. "Enkele maanden geleden besefte ik dat ik steeds minder mensen zie die een boek lezen. Tegenwoordig kijken ze vooral naar gadgets en nieuwe technologieën, in plaats van naar interessante boeken."

Om de liefde voor het boek te herwaarderen, startte Pavlovsky met het project  "Book's Calling". Dat bevat foto's waarop hijzelf te zien is, terwijl hij een boek leest en mensen rondom gewoon doorgaan met het dagelijks leven. En hij plaatste die foto's op Instagram. "Omdat ik mijn traditionele idee wilde verspreiden via de moderne systemen. Ik hoop hierdoor anderen te overtuigen om meer boeken te lezen."

 

lees ook