Astronoom begaat de vergissing van zijn leven

Twee minuten. Langer heeft het interview van professor en astronoom Shrinivas Kulkarni niet geduurd. Toch is hij erin geslaagd om in die beperkte tijd ophef te veroorzaken. Zijn uitspraak "boys with toys" schiet bij tientallen vrouwelijke collega's in het verkeerde keelgat.

"Wij astronomen zouden moeten zeggen dat we geïnteresseerd zijn in de sterren, maar veel wetenschappers zijn vooral, denk ik, "boys with toys". Ik hou ervan om te spelen met telescopen. Alleen is het niet zo kies om dat gewoon toe te geven", zegt Shrinivas Kulkarni aan tv-zender NPR. Kulkarni geeft astrofysica aan het Instituut van Technologie in Californië.

"Boys with toys". Ziedaar de zin die vrouwelijke wetenschappers doet steigeren. Zijn collega-wetenschappers van het vrouwelijke geslacht en vrouwelijke studenten in een wetenschapsopleiding lieten via Twitter hun ongenoegen blijken. In een mum van tijd was de hashtag "#girlswithtoys geboren.

lees ook