Bonden Delhaize blijven op hun honger zitten

De vakbonden van supermarktgroep Delhaize zijn niet gerustgesteld na een ondernemingsraad, waar ook topman Frans Muller aanwezig was. De vakbonden wilden meer informatie over de gesprekken tussen Delhaize en zijn Nederlandse sectorgenoot Ahold. Ahold en Delhaize praten over een fusie of overname.
Nicolas Maeterlinck

De gesprekken tussen Delhaize en Ahold, vooral bekend van de supermarktketen Albert Heijn, zitten niet lekker bij het personeel. Het is nog niet duidelijk wat het eindpunt zal zijn van de onderhandelingen en wat de gevolgen zullen zijn voor het personeel. Daarom hadden de bonden meer informatie gevraagd.

Dat viel niet in dovemansoren bij Delhaize, want op een ondernemingsraad deze voormiddag was ook de CEO van Delhaize Frans Muller aanwezig en dat is hoogst uitzonderlijk. Toch kon Muller de vakbonden niet geruststellen.

"Onze duidelijke vragen bleven onbeantwoord", zei Veerle Verleyen van de vakbond LBC achteraf. Zo kregen de bonden geen antwoord op de vraag of het zou gaan om een fusie tussen de twee bedrijven of om een overname.

Dat CEO Muller weinig informatie kon geven aan de bonden is niet verwonderlijk. De gesprekken tussen Delhaize en Ahold zitten nog in een beginstadium. De bonden van Delhaize gaan nu het personeel inlichten.