Buitenlandse helikopters op oefening in Bevekom

De luchtmachtbasis van Bevekom ontvangt deze week een reeks Europese helikopters voor een oefening die de onderlinge samenwerking moet verbeteren. Woensdag zal het 18e smaldeel van de 1e Wing, dat vliegt met de nieuwe NH-90 helikopters, ook "initial operational capable" verklaard worden.
Archieffoto

De internationale oefening zal de hele week duren. Er vliegen helikopters uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en Tsjechië naar Bevekom over. Het doel is om de procedures en standaarden te trainen die gelden binnen het Europese Defensieagentschap (EDA).

Woensdag zal luchtmachtchef Frédérik Vansina het 18de smaldeel van de 1ste Wing ook "initial operational capable" verklaren. De NH-90's van de basis mogen vanaf dan mensen en materiaal vervoeren in binnen- en buitenland. Na de laatste trainingsfase volgt dan de stempel "full operational capability".