Dubbele aanslag op kantoren pro-Koerdische partij in Turkije

Bij een dubbele aanslag in Turkije zijn 6 mensen gewond geraakt. Doelwit van de aanslagen waren twee regionale hoofdkwartieren van de pro-Koerdische partij HDP. De HDP is een kleine partij, maar ze kan het verschil maken bij de verkiezingen op 7 juni.

Er waren maar 10 minuten tussen de 2 aanslagen in Adana en Mersin. 1 bom zat in een pakje dat aan een partijkantoor werd afgeleverd en de andere bom zat verstopt in een plant die aan de ingang van het andere kantoor werd achtergelaten.

De HDP is een kleine partij in Turkije, maar ze kan wel stokken in de wielen steken van het plan van president Erdogan. Hij wil de grondwet verder wijzigen om de president meer macht te geven. Als de HDP de kiesdrempel haalt op 7 juni, kan dat verhinderen dat de AKP van Erdogan de nodige meerderheid behaalt.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist. Volgens de HDP zijn ze bedoeld om de verkiezingscampagne van de partij te ontwrichten. De HDP houdt Erdogan en zijn partij verantwoordelijk, omdat ze de HDP tot doelwit zouden hebben bestempeld tijdens hun campagne.