ERT schiet op 25 mei opnieuw uit de startblokken

De Griekse openbare omroep ERT hervat op 25 mei de uitzendingen. Dat heeft het kabinet van premier Alexis Tsipras meegedeeld na een vergadering met het bestuur van de zender.

Tsipras liet het nieuws bekendmaken na een onderhoud met de nieuwe directeur Dionysis Tsaknis en CEO Lambis Tagmatarchis, zo meldt de Greek Reporter. In dat gesprek had hij hen meegedeeld dat ERT de uitzendingen op 25 mei hervat.

De vorige regering onder leiding van Antonis Samaras heeft ERT op 11 juni 2013 vrijwel van de ene op de andere dag vervangen door een ersatzomroep onder de naam NERIT. Alle 2.600 werknemers van ERT verloren toen hun baan. Tsipras draagt het nieuwe bestuur van de openbare omroep nu op deze voormalige werknemers zo snel mogelijk weer in dienst te nemen.

Nog volgens de Greek Reporter heeft Tsipras gezegd dat ERT nieuwe standaarden op vlak van uitzendingen door een openbare omroep moet zetten. De zender moet volgens hem pluralistisch en onafhankelijk zijn. Tsipras heeft het nieuwe bestuur van ERT ook gevraagd aan eerlijke en objectieve berichtgeving te doen.

Meest gelezen