Franse agenten vrijgesproken voor dood van twee tieners

Een Franse rechter heeft twee politieagenten vrijgesproken van de dood van twee tieners in 2005. De jongeren werden achtervolgd door de agenten in de Parijse voorstad Clichy-sous-Bois. Ze stierven toen ze zich verstopten in een elektriciteitscabine. Hun dood lokte de dagen erna zware rellen uit in Parijs.

Op 27 oktober 2005 probeerden 3 jongeren te ontkomen aan een politiecontrole. Ze verstopten zich in een elektriciteitscabine en 2 van hen stierven door elektrocutie. In de weken erna waren er zware rellen en werd zelfs de noodtoestand uitgeroepen.

De agenten stonden terecht voor het niet verlenen van hulp aan personen in nood. Volgens de rechtbank konden de agenten zich niet helemaal bewust zijn van het gevaar dat de jongeren van 15 en 17 liepen.

De familie van de slachtoffers reageert alvast bijzonder teleurgesteld en geschokt. Nu bestaat de vrees dat het weer tot zware rellen kan komen in de voorsteden van Parijs en in Clichy-sous-Bois in het bijzonder. Verschillende groeperingen hebben alleszins al opgeroepen om later vandaag op straat te komen om te protesteren tegen de uitspraak.

Meest gelezen