Hans Cockx nieuwe directeur HR bij VRT

Hans Cockx wordt de nieuwe algemeen directeur Human Resources van de VRT. De raad van bestuur heeft hem in die functie benoemd op voordracht van gedelegeerd bestuurder Leo Hellemans. Cockx treedt in de voetsporen van Karen Braeckmans.

Begin dit jaar nam Karen Braeckmans ontslag als directeur HR bij de VRT. De openbare omroep moest hierop op zoek naar een waardige opvolger en heeft die nu gevonden in de figuur van Hans Cockx. Hij werkte in het verleden voor Corelio en Sanoma.

“De maatschappelijke opdracht van de openbare omroep ligt me nauw aan het hart", reageert hij op zijn benoeming door de raad van bestuur vandaag. "De VRT is een sterke en relevante organisatie met veel gepassioneerde en creatieve mensen."

"Heel de mediasector maakt momenteel een belangrijke transformatie door. Voor de VRT is dat niet anders. Ik kijk ernaar uit om die transformatie mee te vertalen in een nieuw en aangepast human resourcesbeleid. Samen met de raad van bestuur, de directie, de medewerkers en de sociale partners wil ik een beleid uittekenen voor een toekomstgerichte en stimulerende werkomgeving.”

Cockx start zijn nieuwe functie op 1 juni aanstaande.

Wie is Hans Cockx?

Hans Cockx (54) studeerde aan de KULeuven en de Antwerp Business School waar hij respectievelijk een master in de Organizational Psychology (1986) en een MBA (1989) behaalde.

Hij startte zijn carrière in de recrutering en selectie bij Berenschot in 1987. Het jaar nadien ging hij als Human Resources Manager aan de slag bij Agfa Gevaert. Van 1989 tot 2002 werkte hij als vicepresident Corporate Services bij Xeikon.

In 2003 werd hij bij Sanoma verantwoordelijk voor Human Resources, Facility & Program Management. In 2010 maakte Cockx de overstap naar Corelio Media waar hij als Corporate HR Director de verschillende reorganisaties en fusies binnen de groep in goede banen leidde.