Hoofdredacteur stapt op bij De Telegraaf

Sjuul Paradijs, de hoofdredacteur van de Nederlandse krant De Telegraaf, stapt op, omdat hij het niet eens is met de plannen die de directie van het moederbedrijf TMG heeft met de krant. Zijn werk wordt tijdelijk overgenomen door andere leden van de hoofdredactie.

Paradijs was sinds 2009 hoofdredacteur van de krant. Hij werkte sinds 1986 bij TMG.

"Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen. Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn", zegt Paradijs in een verklaring op de site van de Telegraaf.

Het is al een tijdje onrustig op de redactie van De Telegraaf. De directie wil deelredacties als Telesport, De Financiële Telegraaf, Vrouw en Privé afsplitsen van de krant. De redactie kant zich tegen deze plannen, omdat ze de redactionele onafhankelijkheid in gevaar zouden brengen.