Iron Maiden-zanger overwint kanker

Iron Maiden-zanger Bruce Dickinson heeft kanker overwonnen. Dat meldt de band op zijn website. "Ik wil graag alle fans bedanken voor hun medeleven", meldt Dickinson in een mededeling. "Ik kan niet wachten om terug op het podium te gaan staan."
AP2010

Begin dit jaar is bij een routinecontrole kanker ontdekt bij heavymetalzanger Bruce Dickinson. De tumor van Dickinson is in een vroeg stadium ontdekt. Een chemo- en bestralingstherapie werd snel gestart en dat blijkt nu zijn vruchten te hebben afgeworpen. "Volgens de artsen ben ik nu 100 procent kankervrij", klinkt het in een mededeling op de Iron Maiden-site.

Dickinson bedankt voorts onder meer het "fantastische medische team" dat de laatste maanden hem verzorgd heeft. "Het was niet gemakkelijk voor mij en mijn familie en op veel vlakken was het voor mijn familie zelfs zwaarder dan het voor mij was", zegt Dickinson. "Ik wil ook graag alle fans bedanken voor hun medeleven. Ik kan niet wachten om terug op het podium te gaan staan."

Bruce Dickinson stapte begin jaren 80 over van de band Samson naar Iron Maiden. In 1993 verliet hij de groep om het solo te proberen, maar zes jaar later keerde hij terug. Dickinson is naast zanger ook piloot. Hij bestuurt zelf het vliegtuig waarmee Iron Maiden op tournee gaat.

Meest gelezen