Negen doden en achttien gewonden bij schietpartij in Texas

In de Amerikaanse staat Texas zijn bij een schietpartij tussen motorbendes in de stad Waco, negen doden en achttien gewonden gevallen. Dat heeft de politie aan de plaatselijke media meegedeeld. Volgens Patrick Swanton van de lokale politie stierven acht motorrijders ter plaatse. Het negende slachtoffer overleed in een nabij gelegen ziekenhuis.

Daarnaast moesten nog achttien andere mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. De meesten van hen hadden steek- of schotwonden.

Het geweld tussen de motorbendes brak uit in het restaurant "Twin Peaks". Op de parking van het restaurant escaleerde het conflict. De bendeleden gingen elkaar eerst met honkbalknuppels en messen te lijf, vervolgens werden er ook vuurwapens bovengehaald.

"Er waren minstens drie rivaliserende bendes aanwezig, om een nog onduidelijke reden. Er waren ook agenten ter plaatse, want we hadden problemen verwacht", zegt Patrick Swanton van de lokale politie.

"Goddank waren de agenten aanwezig waren en hebben ze de nodige acties ondernomen om nog verschillende mensenlevens te redden", zo verklaarde hij. Hij benadrukte dat de politie al enkele weken op de hoogte is van de toenemende rivaliteit tussen verschillende de motorbendes.

Nog volgens Swanton werd tijdens het vuurgevecht ook op de politie geschoten, maar werden daarbij geen agenten geraakt. "Geen onschuldige burgers raakten gewond in het strijdgewoel", voegde hij daar nog aan toe.

De politie heeft meerdere arrestaties verricht. Maar hoeveel mensen er precies werden opgepakt, is niet duidelijk. Ook over de concrete aanleiding voor het geweld is nog niets bekend.