Nieuwe app moet veiligheid festivalgangers verhogen

Twee Belgische ondernemers hebben een app ontwikkeld waarmee het mogelijk is om festivalgangers te informeren over bijvoorbeeld een gewijzigde weersituatie en instructies in geval van een noodsituatie.
dwimp

Met Showbase 2.0 kunnen de organisatoren van festivals zelf kiezen welke modules in de app worden geactiveerd en welke informatie de festivalganger kan raadplegen.

Om de veiligheid op het festival te verhogen, werd ook een emergency-module voorzien, waarmee de organisatoren in noodsituaties berichten kunnen pushen naar de smartphone van de aanwezigen om hen zo onmiddellijk op de hoogte te brengen van de situatie en concrete instructies te geven. De organisatie beschikt op deze manier ook over data met betrekking tot de locaties van de festivalbezoekers, aldus Stef Van Looveren en Kai De Sutter, die de app ontwikkelden.

In België doen onder andere al de Lokerse Feesten, de Brussels Jazz Marathon en de Antwerp 10 miles beroep op de mobiele applicatie.