Obama: "Hallo Twitter! Dit is Barack. Echt!"

Barack Obama heeft eindelijk zijn eigen, hoogstpersoonlijke profiel op Twitter. Onder de gebruikersnaam @POTUS (President of the United States) begeeft de Amerikaanse president zich voortaan in eigen naam op de sociaalnetwerksite.

"Hallo Twitter! Dit is Barack. Echt! Na zes jaar geven ze me eindelijk mijn eigen profiel." Zo luidt de allereerste tweet die Obama vanavond heeft uitgestuurd via zijn gloednieuwe, persoonlijke profiel.

Eerder was Obama al sporadisch in eigen naam actief via het officiële profiel van zijn staf in het Witte Huis. Hoewel de meeste tweets op dit profiel door zijn medewerkers worden geschreven, waagde de president zich in het verleden af en toe ook zelf aan een boodschap gevat in 140 karakters. Die ondertekende hij dan standaard met "BO", een teken dat hij zelf aan het woord was.

Onder de gebruikersnaam @POTUS (President of the United States) kan hij voortaan "ongestoord" zijn persoonlijke boodschappen en beslommeringen de wereld in sturen. "Vader, echtgenoot en de 44e president van de Verenigde Staten", omschrijft hij zichzelf. Opmerkelijk: als omslagfoto kiest hij voor een beeld genomen tijdens de herdenking begin maart van de historische mars over de Edmund Pettus-brug in Selma in de staat Alabama vijftig jaar geleden.

Op dit moment volgt Obama 65 organisaties en mensen, onder wie zijn echtgenote Michelle en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Het aantal mensen dat hem volgt, is nauwelijks bij te houden.