Trein vertraagd? Werk verder in Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg

Eind deze week opent een flexibele werkplek in het treinstation van Brussel-Luxemburg. Begin juni volgt het Brusselse Zuidstation. Vanaf 6 euro per uur kan je er terecht om te werken, te wachten of zelfs een douche te nemen. Een gelijkaardig kantoor bestaat al in het station Luik-Guillemins.
Een gelijkaardige flexibele werkplek in station Luik-Guillemins

In november 2014 raakte bekend dat Regus, een bedrijf dat kantoorruimte aanbiedt, een aanbesteding had binnengehaald van spoorwegmaatschappij NMBS om exclusief een aantal Belgische treinstations te voorzien van flexibele werkplekken. Eerder had het Engelse beursgenoteerde bedrijf al gelijkaardige centers geopend in Nederlandse en Franse stations.

Eind januari gingen de deuren open van het eerste Belgische Regus Express/NMBS-center in het station van Luik-Guillemins. Nu zijn Brussel-Luxemburg en Brussel-Zuid aan de beurt. Later dit jaar volgen nog centra in de stations van Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint-Niklaas en Brussel-Centraal.

Het Regus Express/NMBS-center in het station van Brussel-Luxemburg omvat een businesslounge met leestafel, lounge zetels, thinkpods en twee vergaderzalen. Het center in het Zuidstation zal over vijf vergaderzalen, een coworkingruimte voor 18 personen, een businesslounge met leestafel, lounge zetels, think pods, een telefoonruimte en een bibliotheekruimte voor vier personen beschikken.

Tegen betaling kan je er douchen. Koffie, thee en water zijn inbegrepen. In elk center is er high-speed wifi en staan er printer. In elke werkruimte zal een receptionist aanwezig zijn.