Tristan (4) en Ketnetmove voeren Belgische YouTube-top aan

Google viert vandaag de 10e verjaardag van YouTube. Voor de gelegenheid geeft Google ons een inkijk in de top 10 van de meest bekeken video's in België. Zie hier welke Belgen we daar tegenkomen.

Tien jaar geleden kon het grote publiek voor het eerst de betaversie van YouTube.com bezoeken. Tien jaar later heeft de videodeelwebsite maar liefst 1 miljard gebruikers (dat is zowat een derde van alle internetgebruikers). Door die gebruikers wordt er elke minuut zo'n 300 uur aan video opgeladen op YouTube.

Maar welke filmpjes worden er in België opgeladen om vervolgens viraal te gaan? En zijn er daarbij van Belgische makelij? Wanneer we de top tien erbij nemen zien we alvast twee filmpjes "van eigen bodem".

Tristan (4)

Zo staat op twee de auditie van Tristan in "Belgium's got talent". De toen vierjarige kleuter verbaasde vriend en vijand met het bekende "Gangnam style"-dansje van zijn idool Psy. Het dansje kon zelfs YouTubekijkers in Spanje, Argentinië en Uruguay bekoren.

Move tegen pesten

Verder in de top 5, meer bepaald op plaats 4, staat de "Move tegen pesten (2012)" . Het filmpje was destijds een initiatief van Ketnet in samenwerking met het scholierentijdschrift Yeti en het Vlaams Netwerk Kies Kleur Tegen Pesten in het kader van de Vlaamse week tegen pesten. Ketnet-wrapster Charlotte en Brahim zongen er samen dat men niet hoeft te pesten om cool te zijn.

De top 10 verder aangevuld

Voor wie wil weten welke filmpjes de top tien verder aanvullen, hieronder een overzicht:

Meest gelezen