Vrouw van Belgische fotograaf opgepakt op verdenking van moord op haar man

De Braziliaanse politie heeft twee verdachten opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de moord op de Belgische fotograaf Ben Lievens. Het gaat om de vrouw van het slachtoffer -die mogelijk de opdrachtgever is van de moord- en de mogelijke dader, een militair. Dat heeft de politie in Brazilië bekendgemaakt.

De 48-jarige Lievens werd op 5 april dood aangetroffen in een wijk in het centrum van Rio de Janeiro. Hij stierf een gewelddadige dood.

De onderzoekers bewandelden diverse pistes, waaronder een gewelddadige diefstal en een afrekening. Lievens, die al tien jaar in Brazilië woonde, stond op het punt om een terrein te kopen in Bahia. Uiteindelijk weerhield de politie de piste van moord. De vrouw van de fotograaf zou de opdrachtgever geweest zijn. Lievens was al zes jaar getrouwd met haar. Zij had enkele dagen voor de moord diverse klachten ingediend bij een centrum voor mishandelde vrouwen.

De vrouw werd vandaag opgepakt, net als een militaire brandweerman. Bij de man trof de politie twee wapens aan, foltertuig, 100 kredietkaarten en diverse identiteitsdocumenten. Hij wordt naar verluidt ook verdacht van twee andere moorden.

Meest gelezen