Website Senaat tijdje onbereikbaar na aanval

De website van de Senaat is dit weekend een tijdlang onbereikbaar geweest. De site werd het slachtoffer van een informatica-aanval "maar de website en de informaticaomgeving van de Senaat werden niet "gepirateerd"", zo is te lezen in een mededeling.

De site was vermoedelijk vanaf zaterdag ontoegankelijk. Sinds vanochtend is alles opnieuw toegankelijk en heeft de informaticadienst de webserver onder verhoogde monitoring geplaatst. Er is geen virus gevonden en er werden ook geen boodschappen op de site achtergelaten, verklaarde Paul Brasseur van de communicatiedienst van de Senaat.

De informatiedienst blijft intussen waakzaam. "De Senaat analyseert de situatie verder en onderneemt stappen bij de gerechtelijke instanties en de Federal Computer Crime Unit", aldus nog Brasseur.

De senaat benadrukt dat het niet om een hacking gaat, maar eerder over een DoS-aanval (Denial-of-service). Eerder op de dag had Le Soir gemeld dat de aanval opgeëist werd door het collectief Anonymous, maar bij de Senaat is alvast geen opeising te horen.