60 procent meer Belgen geven buitenlandse rekeningen aan

Opvallend meer Belgen laten de fiscus weten dat ze een bankrekening in het buitenland hebben. Vorig jaar gaven 157.000 landgenoten in hun belastingaangifte aan een buitenlandse rekening te hebben. In 2013 ging het om 128.000, in 2012 om slechts 96.000. De aantallen staan vandaag in De Tijd.

Iedereen is bij de belastingaangifte verplicht te melden of men een bankrekening in het buitenland heeft, maar niet iedereen doet dat. Maar kennelijk voelen velen de laatste jaren aan dat verstoppertje spelen niet langer een optie is. De internationale gegevensuitwisseling zit immers in een stroomversnelling.

 

Al wie heeft aangegeven dat hij er een rekening in het buitenland op na houdt, krijgt in juni van de fiscus een brief met de vraag om alle informatie over hun rekeningen te bezorgen aan het Centraal Aansprekingspunt (CAP).

De fiscus kan, onder zeer strikte voorwaarden, dat meldpunt raadplegen. Dat gebeurde dit jaar al 3.605 keer, fors meer dan de 2.670 keer in 2014.

Meest gelezen