"En de coach, die bleef maar lachen"

Een fotosessie met kleine kinderen, het is geen sinecure. Dat bleek ook toen de kleintjes van een basketbalploeg in de Amerikaanse staat Californië samengebracht werden voor de traditionele jaarlijkse groepsfoto. Maar die kinderen reageerden erg verdeeld op het initiatief. Het eindresultaat bleek dan ook verbluffend grappig en ging de afgelopen dagen met gemak viraal.

Jordan Hood publiceerde een compilatiefoto op fotonetwerk Imgur. Een vriendin, wiens dochter op de foto staat, had haar die bezorgd. Hood op Buzzfeed: "De kinderen zijn allemaal rond de 3 jaar oud. Je kan op die leeftijd nog niet spreken van een georganiseerd sportteam. Van wedstrijden en dergelijke is nog geen sprake. Het is gewoon een leuke manier om kinderen in groepsactiviteiten te betrekken."

"Ik had nooit gedacht dat deze foto zoveel zou teweegbrengen, maar ik ben blij dat iedereen er de grap van inziet."

Ook bij de WSRPD-basketploeg zag men het grappige van de situatie in: "Nog een reden waarom we zo graag doen wat we doen. Kinderen zijn onbetaalbaar op dit moment van hun leven. We bedanken de ouders dat ze het feit dat hun kinderen nu “internet-sterren” zijn zo goed opgepakt hebben. En vooral een dankwoord voor de coach, Cortney, die ondanks alles maar bleef glimlachen."

lees ook