"Gekibbel tussen Rutten en De Wever is slecht toneel door slechte acteurs"

Groen-voorzitster Meyrem Almaci noemt het "gekibbel" over belastingen tussen de voorzitters van Open VLD en N-VA "beschamend". De groene oppositiepartij pleit voor een taxshift die de belastingen verschuift richting grote vermogens en vervuilers.

"Wat Rutten en De Wever opvoeren is een staaltje van slecht toneel door slechte acteurs. Hogere facturen, lagere lonen en uitkeringen komen op exact hetzelfde neer als hogere belastingen. Een euro is een euro voor de werkende burger of voor wie van een uitkering leeft", zegt Almaci. "Dit land heeft dringend nood aan eerlijkere belastingen. Terwijl de tax lift voor burgers reeds een feit is, houdt men elke rechtvaardige hervorming van de fiscaliteit tegen. Het gekibbel heeft nog geen enkel gezin vooruit geholpen."

Almaci verwijst naar maatregelen als de indexsprong, de afschaffing van gratis water en elektriciteit en de tariefverhogingen bij De Lijn. "De burgers willen gerust een inspanning leveren maar die moet wel rechtvaardig zijn. De gewone burgers krijgen alle facturen van deze rechtse meerderheid. De taxshift is een kans om voor hen iets terug te doen", aldus de Groen-voorzitter.