"Gewicht van Baby Q wordt zorgwekkend"

Het gewicht van olifantenjong Baby Q wordt zorgwekkend. Zo zorgwekkend zelfs dat uitgebreider onderzoek zich opdringt. Dat heeft dierenpark Planckendael op zijn blog gemeld.

Bij zijn geboorte woog Baby Q 94 kilo. Vandaag weegt hij nog maar 85,5 kg. Nochtans zou een baby-olifant van zijn leeftijd (bijna een maand oud, nvdr.) nu zo'n 115 à 120 kg moeten wegen. 

"Hoewel hij goed drinkt, komt hij niet bij. Falen bepaalde van zijn organen of is er iets anders aan de hand?", vragen zijn verzorgers zich af. Er werd al een eerste echo uitgevoerd, maar daaruit werd niet genoeg informatie afgeleid. 

Planckendael gaat nu in op het advies van de UGent en de stamboekhouder om onder verdoving een nieuw onderzoek uit te voeren. "Dat moet uitsluitsel brengen over hoe we Baby Q hopelijk verder kunnen helpen", klinkt het.