"Nederland heeft een nummer dat het Songfestival kan winnen"

De voorbije week is er al heel wat inkt gevloeid over de jurk die de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis droeg tijdens de eerste repetitie voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. "Haar nummer "Walk along" is een heel sterk nummer. We gaan de focus leggen op het nummer en niet op de outfit. Met enkel een goede show win je de liedjeswedstrijd niet", zegt regisseur Hans Pannecoucke in "De ochtend" op Radio 1.

Nederland probeert vanavond met Trijntje Oosterhuis een plaats in de finale te behalen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen. Oosterhuis zal net na de Belgische kandidaat Loïc Nottet haar nummer brengen. Ze is daarmee de vierde halvefinalist in Wenen.

De Belgische regisseur Hans Pannecoucke is net als vorig jaar aangesteld om de cameravoering van de Nederlandse act voor zijn rekening te nemen.

"Vorig jaar werden we ook niet in de finale verwacht met The Common Linnets, maar we stonden vlot in de finale. Dat moet ook dit jaar kunnen", meldt Pannecoucke in "De ochtend" op Radio 1.

AP2014

"Het gaat om het nummer, niet de show"

Pannecoucke zegt dat de commotie over een van de outfits van Trijntje Oosterhuis tijdens de eerste repetitie in Wenen aan hem voorbij is gegaan. "Ik kan nog niet melden welke outfit de zangeres vanavond zal dragen. Er zijn drie keuzes en ik weet nog niet wat het wordt. Ik heb enkel gevraagd dat ze een stijlvol zwart kleed draagt, dat past bij het licht en de visuals."

Volgens Pannecoucke maakt de heisa over het diep uitgesneden kleed van Oosterhuis deel uit van het circus dat het Eurovisiesongfestival is.

"Wat het wordt, is een verrassing voor vanavond. De essentie is het nummer. "Walk along" van Oosterhuis is een goed nummer. Als je een goede show hebt, maar geen goed nummer dan win je niet. Omgekeerd lukt het wel, dat hebben we vorig jaar bewezen met The Common Linnets, de groep die onverwacht op de tweede plaats eindigde met "Calm after the storm"."

Hans Pannecoucke ziet brood in de Belgische Songfestivalkandidaat Loïc Nottet. "De Belgische inzending is super. Ik denk dat hij de verrassing van The Commen Linnets van vorig jaar kan evenaren", besluit Pannecoucke in "De ochtend" op Radio 1.

Copyright Danny van den Berg / www.dannyvandenberg.eu / danny@dannyvandenberg.eu