"Tientallen mensen claxonneerden naar mij"

"Nog iemand Herman De Croo -zonder auto- gezien op de pechstrook langs de E40 in Zwijnaarde?" Die vraag hield verschillende Twittergebruikers even in de ban. "Alles is oké", laat De Croo ons weten.

"Ik had een lekke band", vertelt De Croo aan de telefoon. "De wagens van tegenwoordig hebben -meestal toch- geen reservewiel en dus moest ik mijn band proberen te herstellen met een reparatieset. Met die set moet je een soort vocht in de band spuiten, maar dat hielp dus niets. Ik heb mijn wagen dan maar laten depanneren."

Nadat zijn wagen getakeld was, moest De Croo nog drie kwartier wachten op iemand die hem kwam ophalen. "In totaal zal ik dus van 18 tot 20 uur op de pechstrook hebben gestaan, waarvan een deel zonder auto."

Met De Croo dus alles oké, al vreest hij wel voor een verkoudheid. "Wat me trouwens is opgevallen, is hoe snel iedereen over de autosnelweg rijdt. Ik stond daar ook met mijn mantel en toch herkenden velen mij. Tientallen mensen claxonneerden. Het deed me plezier dat ze me herkenden." Twee mensen waren zo vriendelijk om te stoppen, maar toen was er al iemand onderweg om De Croo op te halen.

Eind goed, al goed.

lees ook