"Wel een jaar lang geen afspraakje en geen liefdeskus"

Pas afgestudeerd wilde Brooke Saward uit Launceston, Australië, eigenlijk maar één ding: de wereld verkennen. Daarom trok de 23-jarige na haar studies onmiddellijk naar Londen, om van daaruit haar droom waar te maken. Sinds januari vorig jaar bezocht ze intussen meer dan 50 landen, en dat vooral alleen. Al die ervaringen resulteerden in een uiterst populaire blog en Instagram-account, waardoor Saward zonder problemen kan blijven reizen.

Op sociale media wordt ze gevolgd door ruim 300.000 fans, terwijl haar blog “World of wanderlust” maandelijks tot een miljoen pageviews verzamelt. Aan Daily Mail Australia gaf ze meer uitleg over dit succesverhaal.

"Vorig jaar plande ik mijn reizen 3 tot 4 maanden op voorhand. Maar al dat plannen beperkte mijn mogelijkheden. Ik wist altijd al wat ik iedere dag van de volgende maanden zou doen. Dit jaar heb ik het over een andere boeg gegooid. Ik wil geen plannen meer maken. Het is heus wel opwindend niet te weten wat je volgende week doet. Er zijn zelfs nachten dat ik niet weet waar ik de volgende dag zal zijn."

De reizen die ze onderneemt worden voor de helft gesponsord door reisagentschappen, hotels en toeristische diensten die haar uitnodigen een plaats te bezoeken, waarover zij dan op haar blog en via sociale media bericht. De andere helft betaalt ze zelf, onder meer door tijdelijke vacatures op de plaatsen waar ze vertoeft, op te vullen.

Toch zijn het vooral de advertenties op haar blog die voor de nodige inkomsten zorgen: "Ik heb een tijdlang andere blogs bestudeerd, om te zien hoe zij dat aanpakten. Voor mij hebben hoeden daarbij een belangrijke rol gespeeld. Iedere keer als ik een hoed draag, is er wel iemand geïnteresseerd die doorklikt op de aanwezige advertentie. Iedere verkochte hoed brengt mij dan ook geld op."

"Ik verdien voorlopig meer dan voldoende mijn kost. Mocht ik niet zoveel reizen als ik nu doe, of mocht ik tijdens die reizen niet zoveel ondernemen als ik nu doe, dan zou ik er zeker nog aan overhouden. Maar als ik de mogelijkheid zie om een interessante bungeesprong te doen, dan wil ik daar graag geld aan besteden. Om op het eind van de maand te besluiten dat ik beter wat meer gespaard had."

"Uitgaan tijdens mijn reizen is niet aan mij besteed. Een glaasje tijdens het avondeten in het hotel, dat kan nog, maar ’s avonds op stap gaan, nee, dat niet. Sommigen zullen nu denken dat ik mezelf te kort doe, maar voor mij draait dat rond het opnemen van je verantwoordelijkheid."

"Want niet alles verloopt altijd even vlot. Zo heeft men me 2 keer proberen te beroven, heb ik een voedselvergiftiging opgelopen, werd ik de toegang tot een land ontzegd omdat ik een inenting vergeten was en mocht ik 2 landen niet binnen wegens foutieve visa."

Saward geeft toe dat het alleen reizen soms eenzaam kan zijn: "En ja, ik heb het eerste jaar geen enkel afspraakje gehad of een man gekust." Sinds kort heeft ze een relatie met een Australiër, met wie ze nu een langeafstandsrelatie onderhoudt. "Uiteindelijk wil ik wel een gezin stichten en een vaste woonplaats hebben. Maar hoe dat in de praktijk zal gebeuren, daar moet ik nog eens goed over nadenken", besluit ze.

lees ook