Bosch wil nog 100 werknemers met brugpensioen sturen op 53

Ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen wil nog gebruikmaken van de oude brugpensioenregeling om een honderdtal werknemers met pensioen te sturen vanaf 53 jaar. Bosch beroept zich daarvoor op het feit dat het vorig jaar al het statuut van "bedrijf in moeilijkheden" kreeg, vooraleer de nieuwe regeling voor vervroegd pensioen inging.
BELGA/LALMAND

Momenteel kan vervroegd pensioen bij een bedrijf in moeilijkheden pas vanaf 55 jaar, nadat de regering het stelsel hervormd heeft. Bosch wil evenwel nog gebruikmaken van de oude regeling, omdat het al langer in een zware herstructurering zit. Tegen 2020 moet een derde van de 1.000 werknemers vertrekken.

Bosch kreeg het statuut van bedrijf in moeilijkheden in oktober vorig jaar. De vakbonden hopen nu dat een honderdtal werknemers op hun 53e gebruik SWT, het vroegere brugpensioen, kan gebruikmaken. Ze gaan dat nu bespreken met de directie, en plannen daarna een personeelsvergadering. Bosch moet daarna nog het plan indienen bij de overheidsdienst Werkgelegenheid, die uiteindelijk beslist of het kan of niet.

Meest gelezen