Drie smokkelroutes naar Antwerpen blootgelegd

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft drie internationale smokkelroutes voor drugs kunnen blootleggen. Afgelopen zondag pakte de politie een kopstuk op, een 34-jarige man uit Antwerpen. Hij zou samen met twee andere Antwerpenaren drie smokkelroutes hebben georganiseerd.

Het onderzoek startte al in juli 2014. Twee jonge Antwerpse vrouwen werden toen gearresteerd in Orly. Ze waren op weg van Sint Maarten naar Antwerpen en hadden twee kilogram cocaïne op zak.

Later in 2014 werden nog twee smokkelroutes blootgelegd: een vanuit de Dominicaanse Republiek en een vanuit Brazilië. Op de luchthaven van Zaventem werden toen drie drugkoeriers aangehouden met 20 kilogram zuivere cocaïne op zak. Die hadden ze verstopt in tachtig pakketten met meel- en kerriepoeder (foto).

In totaal werden 21 personen gearresteerd. Zij zouden met minstens een van de drie smokkelroutes iets te maken hebben gehad. In het belang van het onderzoek werd de informatie nu pas bekendgemaakt.