Kraker moet villa in Wilrijk volgende week verlaten

De vrederechter heeft vandaag beslist dat een kraker een villa in Wilrijk moet verlaten. De Brit krijgt zeven dagen de tijd om dat vrijwillig te doen. Als dat niet gebeurt, wordt hij er volgende week uitgezet door een deurwaarder.

De man woonde al twee maanden in de villa in de Eglantierlaan in Wilrijk. De villa is echter eigendom van een Indiase familie. De advocaat van die familie reageert tevreden op de uitspraak van de rechter. "Al had mijn cliënt wel gehoopt dat de man binnen de 24 uur het pand zou worden uitgezet."

De familie kan maar moeilijk begrijpen dat zoiets kan gebeuren. Hun woonst was namelijk niet leegstaand. De reden waarom ze er nu niet verblijft, is volgens de advocaat van de familie te wijten aan een brand vorig jaar. De familie wilde renovatiewerken uitvoeren, maar moest daarvoor wachten op de uitbetaling van de verzekering.

De kraker was niet aanwezig bij de uitspraak.