Lanaken en Diepenbeek overwegen gerechtelijke stappen als Spartacustramlijn niet komt

De gemeenten Lanaken en Diepenbeek overwegen gerechtelijke stappen, als de Spartacustramlijn tussen Maastricht en Hasselt er niet komt. Lanaken en Diepenbeek maakten namelijk al kosten voor de realisatie van de tramlijn. Dat heeft burgemeester Patrick Hermans (PUUR) van Diepenbeek gezegd.

Diepenbeek maakte al voor 600.000 euro kosten, zoals de kosten voor het tekenen van plannen en voor onteigeningen.

In Lanaken zijn de kosten al tot 120.000 euro opgelopen. In Nederland staat het project onder druk, omdat de kosten daar blijkbaar hoger zijn dan geraamd. Daar zou het tot 30 à 40 miljoen euro hoger oplopen. In de stad Maastricht zou de tram bijvoorbeeld niet over een bestaande brug kunnen, zodat er daar aanpassingswerken moeten gebeuren.

"We wachten nog af tot na de zomer, want dan kennen we de resultaten van het onderzoek van de stad Maastricht", aldus de burgemeester van Diepenbeek.