Schepen Van Ginderdeuren krijgt bevoegdheden niet terug

Het Open VLD-partijbestuur van Lennik laat weten dat de uit de gevangenis vrijgelaten schepen Filip Van Ginderdeuren zijn bevoegdheden voorlopig niet terug krijgt. Van Ginderdeuren werd in verdenking gesteld van verduistering en valsheid in geschriften.

De schepenfuncties van Van Ginderdeuren werden tijdens zijn periode in de gevangenis onder de andere schepenen verdeeld. Het partijbestuur heeft intussen met de betrokkene afgesproken hem en zijn familie de nodige tijd te geven een en ander te verwerken, en verder geen verklaringen af te leggen of beslissingen te nemen.

“Op het moment dat hij er klaar voor zou zijn, zou hij ons zelf contacteren om het over zijn verdere politieke loopbaan te hebben”, zo verduidelijkt voorzitter van Open VLD Lennik Marc Mahieu. “Dat is de afspraak, niet meer of niet minder. Er is hem vanuit de partij op dit ogenblik niets gevraagd, en ook niets voorgesteld. ”

Voorzitter Mahieu zegt ten slotte maar al te goed de precaire situatie te begrijpen waarin de betrokkene zich bevindt. “Het vermoeden van onschuld is in deze het allerbelangrijkste te hanteren principe”, besluit de voorzitter.

Van Ginderdeuren zat de afgelopen twee maanden in de gevangenis van Vorst. Er werd een onderzoek geopend naar mogelijke onregelmatigheden, die de advocaat binnen zijn mandaat als voorlopig bewindvoerder zou hebben begaan. Van Ginderdeuren zelf blijft volhouden dat hij geen fouten gemaakt heeft.