Songfestival live op Eén en op deredactie.be

Vanavond vindt de eerste halve finale van het 60e Eurovisiesongfestival plaats in de Wiener Stadthalle in Wenen. De liedjeswedstrijd wordt live uitgezonden op Eén en live gestreamd op deredactie.be. Op Eén warmt Peter Van de Veire de kijkers op met de "Eurovisiesongfestival top 25".

Peter Van de Veire en Eva Daeleman nemen vandaag, donderdag en zaterdag plaats in de commentaarcabine voor de live verslaggeving van de twee halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen. De wedstrijd wordt telkens vanaf 21 uur live uitgezonden op Eén en er is ook videostreaming op deredactie.be.

Vanavond kan Loïc Nottet zich plaatsen voor de finale van komende zaterdag. Andere landen in de eerste halve finale zijn onder meer Nederland, Rusland, Denemarken en Hongarije.

Voor aanvang van de uitzendingen blikt Peter Van de Veire terug op zestig jaar Eurovisiesongfestival in de "Eurovisiesongfestival top 25". Vanavond wordt er afgeteld van nummer 25 tot 16. Donderdag gaat het van 15 naar 6 en zaterdag voor aanvang van de finale wordt de top vijf van de lijst van de kijkers van Eén uitgezonden. Voorlopig hebben al 2.500 kijkers hun stem uitgebracht.