Uber-chauffeur aangepakt door 40 taxichauffeurs in Ukkel

Een Uber-chauffeur is zondagnacht in Ukkel verbaal aangepakt door een groep van een veertigtal taxichauffeurs. De politie kon tussenbeide komen en incidenten voorkomen. Dat meldt de krant La Capitale en bevestigt het Brusselse parket.

De Uber-chauffeur had een oproep gekregen op zijn smartphone en had zich omstreeks 1.50 uur naar de plaats van de afspraak begeven, in de Rodestraat in Ukkel, vlak bij het politiecommissariaat. Toen de man daar aankwam, stonden zo'n 40 taxichauffeurs hem op te wachten en die pakten hem onmiddellijk verbaal aan. De politie kwam tussenbeide en kon de taxichauffeurs ervan overtuigen te vertrekken.

Het Brusselse parket besloot geen proces-verbaal te laten opstellen tegen de Uber-chauffeur, hoewel die geacht wordt illegaal taxidiensten te verschaffen. Het parket verkiest immers te wachten op de definitieve uitspraak in het eerste proces tegen een Uber-chauffeur.

Op 4 mei bevond de Brusselse politierechtbank een Uber-chauffeur immers schuldig aan inbreuken op het Brusselse taxireglement. De man genoot de gunst van de opschorting maar zijn wagen werd wel verbeurd verklaard. Tegen dat vonnis is beroep aangetekend en de correctionele rechtbank heeft er nog geen uitspraak over gedaan.