Verdachte strandmoord Zeebrugge blijft in de cel

De 60-jarige Nederlandse Egyptenaar die verdacht wordt van de moord op een 43-jarige prostituee, vorige zomer in Zeebrugge, blijft drie maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer daarnet beslist.

Het levenloze lichaam van de dame werd in de ochtend van 24 juli ontdekt door twee stadsarbeiders. Meteen dook de naam van de voormalige vriend van het slachtoffer op als hoofdverdachte.

Een maand na de feiten bleek het DNA in het condoom, dat bij het slachtoffer werd gevonden, niet toe te behoren aan de hoofdverdachte. Toch wijzen volgens het parket alle elementen in de richting van de zestiger die de feiten ten stelligste blijft ontkennen.

Volgens de Nederlander leefde het slachtoffer nog toen hij haar appartement verliet. Uit het verslag van de wetsdokter en zijn telefonie bleek echter het tegendeel. Zijn advocaten vroegen intussen een tegenexpertise aan om hun stelling alsnog te bewijzen. Ze gaan ook in beroep tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor de zaak binnen twee weken voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling komt.