We halen met zijn allen steeds meer geld af

Hoewel we tegenwoordig op steeds meer plaatsen met de kaart of zelfs met de smartphone kunnen betalen, is er nog nooit zoveel cash geld uit de muur gehaald als vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Febelfin, de beroepsvereniging van de financiële sector.

In 2014 hebben alle Belgen samen een recordbedrag van 42 miljard euro uit de muur gehaald. "Behalve dat er een verschuiving is van het geld afhalen aan de loketten naar de geldautomaten, hebben we niet onmiddellijk een sluitende verklaring hiervoor", zegt Isabelle Marchand van Febelfin.

Het recordbedrag aan uit de muur gehaald geld houdt echter de verdere digitalisering van het betalingsverkeer niet tegen. "Het aantal kaartbetalingen is ook enorm toegenomen", klinkt het. "Ook het internet- en het mobiel bankieren zitten in de lift. Het aantal overschrijvingen op die manier is de voorbije jaren met 50 procent gestegen."