Zeker 60 doden bij aardverschuiving in Colombia

Bij een aardverschuiving in Salgar, in het noordwesten van Colombia, zijn zeker 61 doden en 37 gewonden gevallen. Dat meldt de lokale overheid.

De aardverschuiving in Salgar, in de provincie Antioquia, werd in de nacht van zondag op maandag veroorzaakt door de hevige stortregens die onder andere de rivier in de vallei Liboriana deden overstromen. Verschillende slachtoffers werden verrast in hun slaap.

In totaal werden een dertigtal huizen getroffen door de aardverschuiving. "De huizen en gebouwen in een gebied van minstens tien kilometer langs de rivier zijn volledig vernield", zegt burgemeester Olga Osorio. Het zwaarst getroffen gehucht La Margarita "is van de kaart geveegd" en werd bedolven onder stenen, boomstammen en modder, zegt ze.

De zoektocht naar overlevenden is wegens de duisternis stopgezet, maar wordt vandaag hervat. De burgemeester vreest dat het dodental nog kan verdubbelen, want er zijn nog altijd heel wat mensen vermist.