"Opgelucht, want ze hebben ons lang laten wachten"

De Belgische Songfestivalkandidaat Loïc Nottet heeft een spannende avond achter de rug. Peter Van de Veire belde hem vanochtend uit bed. "Ik was heel opgelucht toen we alsnog bij de tien laureaten van de eerste halve finale zaten. Ze hebben ons tot het laatste moment laten wachten. Het was heel spannend", klinkt het vanuit Wenen.

Loïc Nottet heeft een goede beurt gemaakt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen. Samen met negen andere landen plaatste de Belgische kandidaat zich voor de finale van de liedjeswedstrijd die zaterdag plaatsvindt.

In "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM reageerde Nottet opgelucht op zijn kwalificatie. "Het gaat heel goed met me. Het was gisteren bijzonder spannend, want ze hebben ons laten wachten tot het laatste moment. Ik kijk er naar uit om zaterdag opnieuw op het podium te staan", aldus Nottet.

De 19-jarige zanger wil er de komende dagen alles aan doen om nog beter voor de dag te komen in de finale. "We gaan nog hard repeteren om nog beter te worden. Feesten is voor later. Tussendoor gaan we misschien nog wat shoppen in Wenen. De finale moet een groot feest worden."

"In eerste deel finale niet noodzakelijk een nadeel"

Vannacht werd de loting gehouden voor de plaats van de tien halvefinalisten uit de eerste halve finale in de finale van de liedjeswedstrijd. Loïc Nottet zal zaterdag zijn nummer "Rhythm inside" in de eerste helft van de wedstrijd brengen.

Philippe Coppens van Sony Music Entertainment, de platenfirma van Loïc Nottet, hoopt dat "Rhythm inside" een plaats in de top tien verzilvert in de finale. "We zijn heel blij met de prestatie van Loïc Nottet en zijn finaleplaats is verdiend. Heel wat mensen zien Nottet een goede beurt maken met een plaats in de top tien. Sommige bookmakers voorspellen de top vijf of hoger. We hopen dat Nottet een goed eindresultaat haalt", aldus Coppens.