Al 50.000 bezoekers voor expo Dries Van Noten in Antwerpen

Het ModeMuseum in Antwerpen heeft de 50.000e bezoeker mogen verwelkomen voor "Inspirations", de tijdelijke expo van en over Dries Van Noten. Die loopt nog tot en met 19 juli.

"Inspirations" gaat niet zozeer om een overzicht van het oeuvre van de bekende modeontwerper, maar wel om een blik achter de schermen die zijn creatieproces en een aantal van zijn voornaamste inspiratiebronnen belicht.

De expo gaat ook verder dan de modewereld en bevat werken van topkunstenaars als Yves Klein, Damien Hirst, Mark Rothko en Pablo Picasso. Aan de hand van verschillende thema's legt Van Noten er uit hoe zij hem door de jaren heen beïnvloed hebben. De expo was vorig jaar al in een andere versie te zien in het Parijse museum Les Arts Décoratifs, dat vervolgens meewerkte om de inhoud naar een meer Antwerpse context om te vormen.

"Het MoMu werd voor deze tentoonstelling helemaal omgetoverd zodat bezoekers echt in het hoofd van Dries Van Noten kunnen kijken", zegt provinciaal gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens. "Het harde werk van het museumteam heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want het publiek vindt massaal de weg naar de tentoonstelling. 2015 kan voor het museum dan ook een absoluut recordjaar worden."

De 50.000e bezoeker kreeg vandaag een gesigneerd exemplaar van de tentoonstellingscatalogus en een lidmaatschap van MoMu+Friends, de vriendenwerking van het museum.