Bij de Chinees Gu steekt het niet op een eitje meer of minder

In China is een man tegen de lamp gelopen die systematisch goederen stal uit de fabriek waar hij werkte. Bij de man thuis ontdekte de politie onder meer een 1.000 tal eieren. Hij ging meteen tot verregaande bekentenissen over: "Zowat alles in mijn huis heb ik gestolen." De man werkte er overigens als... bewaker.

Op zijn bedrijf in Pinghu City, China, dachten ze dat hij dat vooral nachtshiften deed omdat hij toch geen familie had thuis. Nu weten ze wel beter.

Lange tijd ging het goed, maar op een keertje liep het toch mis. De schuldige, de 47-jarige Gu, maakte zich verdacht door naar huis te keren met twee (té) zware koffers. De politie vond dat voldoende verdacht en de man liep tegen de lamp. Bij hem thuis ontdekte de politie onder meer ruim 1.000 eieren, maar ook dozen met papieren zakdoekjes, soep, vlees en schoonmaakmiddelen.

De man deed niet moeilijk en bekende vrijuit: "Hoeveel keer ik al iets heb gestolen? Ik ben de tel kwijt. Wellicht honderden keren. Zowat alles in mijn huis is ooit eens gestolen." In de eitjes zat wel een systeem: de man schreef er de datum op, om te weten wanneer ze nog het best waren voor consumptie.

Bij zijn werkgever waren ze verrast: "We waren net als iedereen verbaasd dat het net om een bewaker ging."

lees ook