Brussel krijgt stripmuur met Jommeke

Brussel krijgt er een stripmuur bij. Op 27 mei wordt de nieuwe muur met Jommeke in de Lokvogelstraat in Laken feestelijk ingehuldigd.

De stripmuur is een realisatie van Art Mural, naar een origineel ontwerp van Jef Nys' kleindochter Sarina Ahmad. Het project kwam er in opdracht van de Vlaamse gemeenschapscommissie en de stad Brussel en is bedoeld om de Vlaamse aanwezigheid in Brussel op een speelse en niet-politieke manier in de verf te zetten.

De muurschildering wordt volgende week woensdag om 11.30 uur plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van de Erven Nys, tekenares Sarina Ahmad, Art Mural en drie klassen van de basisschool Brede School Laken GC Nekkersdal.

Enkele weetjes: de stripmuur is zeven meter hoog en vijf meter breed. Voor de schildering was 35 liter verf nodig. De muur werd gemaakt door drie schilders, die er een voorbereiding van vijf dagen of 40 uur voor nodig hadden. Het schilderen zelf duurde vijftien dagen of 120 uur

Meest gelezen