E19 richting Antwerpen blijft afgesloten tot morgenvroeg

Na het zware ongeval met drie vrachtwagens op de E19 Breda-Antwerpen blijft de snelweg in de richting van Antwerpen tot morgenvroeg afgesloten. Omstreeks 7 uur vanmorgen gebeurde ter hoogte van Loenhout een zware aanrijding tussen drie vrachtwagens. De daaropvolgende brand in twee vrachtwagens heeft het wegdek zo beschadigd dat het asfalt vervangen moet worden.

De vrachtwagens botsten vanmorgen omstreeks 7 uur op elkaar in de staart van een file op de E19 richting Antwerpen. Vrijwel meteen vlogen de drie voertuigen in brand. Twee vrachtwagens geladen met hout brandden volledig uit.

Door de brand is het asfalt over een afstand van 800 meter ernstig beschadigd over de volledige breedte van het wegdek. Er moet een nieuwe asfaltlaag worden aangelegd. De herstelling is meteen gestart nadat de hulpdiensten alle brokstukken hadden opgeruimd. Als het asfalt gelegd is, zal het nog enkele uren duren voor de rijbaan opgedroogd is en berijdbaar.

Richting Nederland is de weg wel vrij. Richting Antwerpen blijft de E19 door de herstellingswerken zeker tot morgenvroeg dicht. Gehoopt wordt dat de snelweg voor de ochtendspits vrijgegeven kan worden. Tegen drie uur vannacht zou er een rijstrook in orde zijn, tegen half zes de andere rijstrook en de pechstrook. 

Door het ongeval stond er urenlang een file tot voorbij de Nederlandse grens. Het verkeer over langere afstand wordt aangeraden de A12 via Bergen-op-Zoom te nemen, want er blijft kans op file. Lokaal blijft de omleiding van kracht via de afrit Loenhout naar Brecht, waar je weer de snelweg op kan.

Tweede ongeval met bestelwagen

Bij het ongeval met de vrachtwagens kwam een van de chauffeurs om het leven. Twee andere bestuurders raakten lichtgewond. Dat heeft de burgemeester van Wuustwezel bevestigd.

Bovendien gebeurde in de staart van de file deze ochtend een tweede ongeval in Meer. Omstreeks 11 uur belandde een lichte bestelwagen op zijn zij en verloor zijn lading glas. De scherven lagen meteen over de rijbaan verspreid. Door beide ongevallen stonden er deze voormiddag lange files vanuit Nederland richting Antwerpen.