Kunstzomer verzamelt 56 kunstenaars langs Leieboorden

Van 6 juni tot 13 september stellen 56 hedendaagse kunstenaars hun werk tentoon op verschillende locaties in de Leiestreek. Dat gebeurt in het kader van Kunstzomer Leiestreek. Het initiatief van Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen werd woensdag voorgesteld in Waregem.

Het initiatief van Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen is vandaag in Waregem voorgesteld. Kunstzomer 2015 gaat op 6 juni van start in Transfo Zwevegem met het openingsevenement Kunst onder Stroom. Dit project trekt dit jaar opnieuw door de Leiestreek en houdt, naast Zwevegem, ook halt in Spiere-Helkijn, Deerlijk, Vichte, Ingooigem, Machelen-aan-de-Leie en Waregem. En sluit op 13 september af in Kuurne.

De monumentale Vier Jaargetijden van schilder Denis De Gloire, een zomerkunstbeurs en een kunstveiling vormen het sluitstuk van deze editie 2015. Deelnemend kunstenaar Gèsman zorgt dit jaar samen met zijn Cardboard Hippies Collectief voor een muzikale toets op verschillende locaties. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

"Vier maanden lang wordt de Leiestreek dé plek om het werk van hedendaagse kunstenaars te ontdekken. Dit jaar brengen we nieuwe thema's en kunstdisciplines, zoals muziek, foto- en videografie. Zo zorgen we voor een frisse invalshoek en heel wat variatie voor de bezoeker", aldus Franky De Block, gedeputeerde voor Toerisme in West-Vlaanderen.