Luckas Vander Taelen nieuwe voorzitter Louis Paul Boongenootschap

Journalist en voormalig politicus Luckas Vander Taelen is benoemd tot nieuwe voorzitter van het Louis Paul Boongenootschap. Dat meldt de vereniging die zich inzet voor de literaire erfenis van de auteur.
BELGA/VERGULT

De benoeming van Vander Taelen tot voorzitter van het Louis Paul Boongenootschap gebeurde al tijdens de algemene vergadering van 9 mei jongstleden, maar is nu pas bekendgemaakt. Vander Taelen volgt Dany Van den Bossche op, die eind 2013 plots overleed.

"Ik kreeg de vraag een tweetal maanden geleden op mijn bord", vertelt Vander Taelen aan deredactie.be. "Op dat moment kende ik de vereniging nog niet." Dat maakt hem naar eigen zeggen niet minder enthousiast voor zijn nieuwe functie. "Ik woon dan wel in Brussel, maar ik ben geboren in Aalst en het is bekend dat ik een fan ben van het werk van Louis Paul Boon."

"Op dit moment wil ik nog niet al te hoog van de toren blazen met grootse plannen of projecten. Wel vind ik dat Aalst meer aandacht zou mogen schenken aan de erfenis van Boon. Dat gebeurt op dit moment te weinig. Ik ben van plan samen te zitten met de politici van Aalst om na te gaan wat mogelijk is." Vander Taelen overweegt voorts een literaire prijs ter nagedachtenis van Boon in het leven te roepen.

Vander Taelen is op dit moment docent aan de filmschool Rits in Brussel. Tot 2014 was hij politiek actief als lid van Groen. Hij is ook zanger, acteur en journalist.

Wat is het Louis Paul Boongenootschap?

Het Louis Paul Boongenootschap is opgericht in 1980, kort na het overlijden van de auteur. De vereniging stelt zich tot doel de literaire erfenis van Boon levend te houden.

Meest gelezen