Maquette van gevangenis in Haren vernield

De commotie rond de bouw van de gevangenis in Haren kent een nieuwe wending. Deze namiddag is een groep mensen binnengedrongen in de kantoren van de Regie der Gebouwen. Daar werd onder meer de maquette van de nieuwe gevangenis vernield. Van de daders ontbreekt elk spoor.
Een voorstelling van de nieuwe gevangenis.

Het zou gaan om een een 15 tot 20 personen die gemaskerd de kantoren zijn binnengedrongen. Daar hebben ze de maquette van de nieuwe gevangenis vernield, de vuilnisbakken omgegooid en spandoeken achtergelaten.   

Duidelijk is dat de bouw van de mega-gevangenis in Haren heel wat tegenstanders kent, die steeds driester te werk gaan.

Afgelopen maandag werden de privé-woning van Brussels minister-president Rudi Vervoort en het huis van iemand uit de projectgroep van de gevangenis al beklad.

Een protestgroep bezet ook het bouwterrein, en de voorbije jaren waren er al geregeld feiten van vandalisme. Drie maanden geleden werd er brand gesticht aan de privé-woning van architect Philemon Wachtelaer.

Meest gelezen