Mysterieuze kluis gaat eindelijk open en bevat... 5 frank

In Merchtem hebben ze eindelijk de mysterieuze kluis open gekregen die ontdekt werd tijdens het afbreken van de voormalige Ginder Ale brouwerij. De inhoud was echter teleurstellend.

In de Vlaams-Brabantse gemeente Merchtem zijn arbeiders al een tijdje bezig met het afbreken van de voormalige Ginder Ale brouwerij. Nadat er eerst een grote voorraad steenkool werd gevonden, kwam enkele dagen geleden ook een kluis aan de oppervlakte.

Over de code en de inhoud was grote onduidelijkheid. "Volgens een hardnekkig gerucht zou Jozef Van Ginderachter ooit enkele flessen van het eerste brouwsel Ginder-Ale verstopt hebben. Wie weet zitten ze wel in de kluis", zei schepen David De Valck (Open VLD).

Kluis kraken

Een specialist kwam vanmiddag ter plaatse om de kluis te kraken. Een werkje dat bijna drie uur in beslag nam. Bij het openen van de kluis keek iedereen met spanning toe, maar al snel werd duidelijk dat de kluis leeg was.

Of toch niet helemaal. Een muntstuk van 5 frank werd er wel in gevonden. Het oorspronkelijke plan om de inhoud van de kluis aan een goed doel te schenken, valt wel in het water. "Misschien overhandig ik het muntstuk wel aan de gemeentelijke ontvanger, die weet er wel raad mee", grapte De Valck.