Oorlog tussen taxibedrijven en Uber breidt uit naar Zaventem

Het taxibedrijf Autolux, actief op de luchthaven van Zaventem, heeft bij de Nederlandstalige rechtbank van koophandel in Brussel een vordering tot staking ingediend tegen Uber. Dat schrijft de krant L'Echo. Uber is sinds een maand actief op de luchthaven, terwijl die zone voorbehouden is voor enkele taxibedrijven.

Uber biedt zijn diensten aan tegen lagere tarieven dan de officiële taxibedrijven. L'Echo wijst erop dat de Brusselse taxi's op de luchthaven geen passagiers mogen oppikken, en dat de bedrijven actief op de luchthaven evenmin het recht hebben om passagiers op te pikken in Brussel of andere steden.

"De publieke opinie moet begrijpen dat we niet tegen concurrentie zijn", legt Rudy Claude van Autolux uit. "We willen dat iedereen de regelgeving respecteert."