Pairi Daiza verwelkomt babyolifantje

"Pairi Daiza is bijzonder trots u te kunnen melden dat onze Aziatische olifant Farina in de nacht van dinsdag op woensdag bevallen is van een gezonde baby", meldt het Henegouwse dierenpark. Het is de eerste keer dat er een olifantenjong geboren wordt in Pairi Daiza. Na enkele uren wisten verzorgers dat het een meisje is.

"De bevalling kwam twaalf dagen vroeger dan verwacht, maar verliep bijzonder vlot. Het kalfje stond zeven minuten na de geboorte al rechtop, wat uitzonderlijk snel is bij een olifant", klinkt het. De verzorgers konden niet meteen het geslacht en het gewicht van de baby bepalen, omdat het jong nog dicht bij de moeder bleef. Enkele uren na de geboorte bleek het een meisje te zijn.

Moeder en baby hebben zich na de geboorte meteen bij de de rest van de familie gevoegd: grootmoeder Khaing Hnin Hnin (32), haar drie dochters Farina (11), Soraya (4) en Malay (2) en kleindochter Amithi (2), de eerste dochter van Farina. De vijf olifanten kwamen vorig jaar aan in het park uit de Zoo van Hannover. Vader van het kleintje is de stier Nikolai (21), die nog steeds in Hannover verblijft.

In 2013 verloor het dierenpark de zwangere olifant Ani. Aziatische olifanten zijn met uitsterven bedreigd en in het wild leven er naar schatting nog minder dan 40.000. In totaal heeft het dierenpark nu elf Aziatische olifanten, waarvan vier kleintjes. In het Afrikaanse gedeelte verblijven nog eens twee Afrikaanse olifanten.

"Even speciaal als aankomst panda's"

Voor Eric Domb, eigenaar van het park, is deze dag "even speciaal als de aankomst van de twee reuzenpanda's". "Toch gaan onze gedachten vandaag ook uit naar onze collega's in Planckendael, waar op dit moment een ander olifantje vecht voor zijn leven. We wensen hen uit de grond van ons hart alle sterkte toe."

Meest gelezen