Schietpartij leidt politie naar cannabisplantage in Boechout

In Boechout heeft een schietpartij de politie naar een loods geleid waar een cannabisplantage was ondergebracht. De straat waar het incident gebeurde, werd tijdelijk afgesloten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse om binnen te vallen in twee panden, en trof in de loods een drugsplantage aan.

De schietpartij vond plaats omstreeks 5 uur vanmorgen. Een man raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De man heeft een operatie ondergaan en verkeert niet langer in levensgevaar. Over de aanleiding van de schietpartij en de precieze omstandigheden wil het parket voorlopig niets kwijt.

Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie achtervolgde een auto met drie personen tot in Lier, maar daar sprongen de inzittenden uit de wagen. Ze konden ontkomen en worden opgespoord. Een zoekactie heeft voorlopig niets opgeleverd.

Na het incident werd de straat tijdelijk afgesloten. De politie stelde een perimeter in en riep de speciale eenheden ter plaatse. Die vielen twee gebouwen binnen, waaronder een loods. Daar werd een cannabisplantage ontdekt. In de loods bleken geen verdachten aanwezig.